Schokdempers

Uw schokdempers verzekeren uw rijcomfort en veiligheid. Ze dragen bij tot het uitstekende weggedrag en de rust in het interieur, en dat ongeacht de toestand van het wegdek.  Ze behoren ook tot de voornaamste veiligheidsvoorzieningen van uw Dacia: samen met de banden en remmen vormen ze de 'veiligheidsdriehoek' van uw wagen.

De weg spaart ze niet... Controleer regelmatig uw schokdempers!

Ze worden al te vaak vergeten tijdens het onderhoud. Wees dus aandachtig voor de eerste tekenen van schokdemperslijtage want ze worden gemakkelijk over het hoofd gezien.
Defecte schokdempers verlengen de remwegen, doen de banden sneller verslijten, enz. In bepaalde gevallen maken ze de auto ook gevoeliger voor aquaplaning. Verkeersdrempels doen de schokdempers hoorbaar kreunen!

Omdat ze zo cruciaal zijn voor de veiligheid, worden ze ook grondig gecontroleerd bij de technische keuring. Elk gebrek dat wordt vastgesteld, kan resulteren in de rode kaart.
Om een maximale levensduur te garanderen, raden we dan ook aan ze regelmatig te laten controleren bij de onderhoudsbeurten. Vervang beide schokdempers van dezelfde as om de 80.000 kilometer. Maak ook van de gelegenheid gebruik om de geometrie te laten controleren en om de aanslagpunten te laten vervangen zonder extra uurkost.

Hanteer een soepele rijstijl en anticipeer op oneffenheden in de weg (vervorming van het wegdek, putten, enz.) om de levensduur van uw schokdempers te verlengen.

Dacia biedt u specifieke forfaits voor de vervanging van versleten schokdempers:

- Vervanging van beide schokdempers door originele onderdelen vooraanaan en achteraan.
- De werkuren voor de plaatsing
- Kwaliteitscontroles en een wegtest om de correcte vervanging van de schokdempers van uw Dacia te verzekeren.