Ontsteking

De batterij zorgt ervoor dat uw wagen start en voorziet diverse systemen van stroom. Hoewel uw batterij zichzelf oplaadt terwijl de motor draait, mag u het onderhoud ervan niet verwaarlozen.

Hoewel de batterij het hart van elke wagen is, wordt ze vaak onvoldoende onderhouden. Daardoor is ze verantwoordelijk voor 85 procent van de pechinterventies.
De batterij voorziet uw wagen van stroom maar werkt ook wanneer de wagen stilstaat en de auto niet draait.
Alle elektronische systemen van uw wagen (autoradio, lichten, gps, enz.) halen hun energie uit de batterij.

Wees aandachtig voor de eerste tekenen van slijtage: de auto start langzamer, de elektrische uitrusting verliest aan kracht... Het batterijlampje kan rood oplichten op uw dashboard.
Iedereen weet dat batterijen het vaak laten afweten wanneer het erg koud is in de winter. Veel minder bekend echter is dat ook hoge temperaturen een negatieve impact hebben.

Laat uw batterij om de twee jaar of om de 30.000 kilometer controleren in onze werkplaatsen en laat ze om de vier jaar of 60.000 kilometer vervangen. We raden ook aan uw startcircuit te laten controleren voor de winter en de zomer en om uw bougies om de 30.000 kilometer te laten nakijken.

Om onaangename verrassingen te vermijden en te voorkomen dat uw batterij het laat afweten wanneer u gehaast bent op een koude ochtend, biedt Dacia u speciale aanbiedingen op maat van uw wagen, of hij nu start of niet!

Alvorens de batterij te vervangen, onderwerpen onze teams ze aan een grondige controle om de slijtagetoestand in kaart te brengen.

Bij vervanging biedt Dacia een all-in forfait voor een 50 Ah-batterij. Deze wordt vervangen door een origineel onderdeel:

- nieuwe batterij met 3 jaar garantie
- werkuren