Distributie

Uw distributieriem garandeert een perfecte synchronisatie tussen de verschillende motoronderdelen. Het is dan ook essentieel om de vervangingsvoorschriften te respecteren volgens de termijn die het eerst is verstreken: leeftijd van de riem en aantal afgelegde kilometers.

Er zijn geen tekenen die u waarschuwen voor slijtage aan uw distributieriem! En wanneer de riem het begeeft, is het helaas te laat... en erg duur.
Zelfs onherstelbare motorschade is niet uitgesloten...

Het onderhoudsprogramma van Dacia schrijft voor dat u uw distributieriem na vijf jaar moet laten vervangen wanneer uw wagen tussen de 60.000 en 160.000 kilometer op de teller heeft en zelfs als die kilometerstand niet behaald is.

Wees waakzaam en respecteer de vervangingstermijn van de distributieriem! Zo voorkomt u schade die kan oplopen tot en met een kapotte motor.

Maak ook van de gelegenheid gebruik om de toestand van de waterpomp te laten nakijken.

Vermijd onaangename verrassingen: vervang de distributieriem op voertuigen ouder dan 6 jaar, ook als ze nog geen 120 000 kilometer op de teller hebben.

De vervanging van de distributieriem maakt integraal deel uit van het onderhoudsprogramma van uw Dacia. We bieden u diverse forfaits op maat van uw motor:

 

- Vervanging van de distributieriem, de accessoireriem en de loopwielen door originele onderdelen.

 

Scherpe prijzen dankzij verlaagde prijzen

Ook als uw Dacia enkele jaren oud is, verdient hij dezelfde aandacht als een recentere Dacia. Daarom bieden we u dezelfde forfaitaanbiedingen als voor de interventies met originele onderdelen. We werken in dat geval met Motrio*-onderdelen die dankzij het forfait 'Verlaagde prijzen' de onderhoudskosten voor Dacia's ouder dan vijf jaar terugdringen zonder aan de servicekwaliteit te raken.  Deze aanbiedingen zijn niet alleen bijzonder voordelig maar laten u ook genieten van de expertise van onze professionals en de garantie van een jaar op onderdelen en werkuren.

- Vervanging van de distributieriem, de accessoireriem en de loopwielen.

* Alternatief merk verkocht door Dacia voor voertuigen ouder dan vijf jaar.