Terug naar de startpagina van Sandero

Dacia Sandero

Alles over Terug naar de startpagina van Sandero

Veiligheid

Veiligheid voor alles. Dacia Sandero plukt de vruchten van Renaults expertise op het vlak van veiligheid en kreeg een doeltreffende actieve en passieve veiligheidsuitrusting om u tijdens elke rit maximaal te beschermen.

ACTIEVE VEILIGHEID

ABS met remhulpsysteem 

Samen met het ABS-systeem, dat voorkomt dat de wielen blokkeren, zorgt het remhulpsysteem ervoor dat de wagen bij forse remmanoeuvres zijn traject aanhoudt en dat de remafstand tot het minimum wordt beperkt.

ESP

Het ESP-systeem (Electronic Stability Program), ook elektronische stabiliteitsregeling genoemd, is een actief antislipsysteem dat de auto onder controle helpt te houden.

Snelheidsbegrenzer

Met de begrenzer kan de bestuurder een maximumsnelheid instellen die hij niet wenst te overschrijden zodat hij in alle veiligheid en rust kan rijden. Hij wordt bediend via een knop op de middenconsole. De snelheid wordt ingesteld via een toets op het stuur.

Snelheidsregelaar

De snelheidsregelaar vereenvoudigt het rijden door een constante snelheid aan te houden zonder dat men het gaspedaal hoeft in te trappen.

PASSIEVE VEILIGHEID

Driepuntsgordels voor en achter

In de hoogte verstelbare veiligheidsgordels vooraan vanaf het niveau Lauréate.

In de hoogte verstelbare hoofdsteunen vooraan

Voor het comfort van alle passagiers zijn de hoofdsteunen in de hoogte verstelbaar vanaf het uitrustingsniveau Ambiance.

Bestuurdersairbag

Standaard op alle versies.

Passagiersairbag

Als u op de voorste passagierszetel een kinderzitje wenst te installeren, denk er dan aan om de passagiersairbag uit te schakelen. Een eenvoudig gebaar voor een maximale veiligheid.

Frontale en laterale airbags

Verkrijgbaar op alle versies.

Isofix-bevestigingssysteem voor kinderzitjes

Isofix-bevestigingssysteem voor kinderzitjes op de twee buitenste plaatsen van de achterbank en de mogelijkheid om een universeel kinderzitje in het midden te plaatsen.

SBR (Seat Belt Reminder) voor bestuurder

Visuele en auditieve waarschuwing voor niet-vastgegespte bestuurdersgordel met verklikker in het dashboard.