Terug naar de startpagina van Nieuwe Logan MCV

Dacia Logan MCV

Alles over Terug naar de startpagina van Nieuwe Logan MCV

Veiligheid

Veiligheid voor alles. Nieuwe Logan MCV plukt de vruchten van Renaults expertise op het vlak van veiligheid en kreeg een doeltreffende actieve en passieve veiligheidsuitrusting om u tijdens elke rit maximaal te beschermen.

ACTIEVE VEILIGHEID

ABS met noodremhulp (AFU)

Samen met het ABS-systeem, dat voorkomt dat de wielen blokkeren, zorgt de noodremhulp AFU ervoor dat de wagen bij remmanoeuvres op zijn spoor blijft en dat de remafstand tot het minimum wordt beperkt.

ESC

Het ESC-systeem (Electronic Stability Control), ook elektronische stabiliteitscontrole genoemd, is een actief antislipsysteem dat de auto op zijn spoor helpt te houden. 

Snelheidsbegrenzer

Met de snelheidsbegrenzer kan de bestuurder een maximumsnelheid instellen die hij niet wil overschrijden, zodat hij in alle veiligheid en rust kan rijden. Deze functie wordt bediend met een knop op de middenconsole. De snelheid wordt geregeld via een toets op het stuur.

Snelheidsregelaar

De snelheidsregelaar maakt rijden eenvoudiger door een constante snelheid aan te houden zonder dat de bestuurder het gaspedaal hoeft in te drukken.

PASSIEVE VEILIGHEID

Driepuntsgordels voor- en achteraan

In de hoogte regelbare veiligheidsgordels vooraan, vanaf de versie Lauréate.

In de hoogte regelbare hoofdsteunen voor- en achteraan

Voor het comfort van alle passagiers zijn de hoofdsteunen in de hoogte regelbaar vanaf de versie Ambiance.

Bestuurdersairbag

De bestuurdersairbag zit in het stuurwiel.

Passagiersairbag

Si vous souhaitez installer un siège enfant à la place du passager avant, pensez à déconnecter l'airbag passager. Un geste simple pour une sécurité maximale.

Zijdelingse en frontale airbags

Standaard op alle versies

Isofix-bevestigingssysteem voor kinderstoelen

Isofix-bevestigingssysteem voor kinderstoelen op de 2 buitenste zitplaatsen van de achterbank en de mogelijkheid om een universele kinderstoel in het midden te plaatsen.

Waarschuwing wanneer de bestuurder of de passagier vooraan de gordel vergeet

Visuele waarschuwing in de middenconsole en geluidssignaal als de bestuurder of de passagier vooraan de veiligheidsgordel niet draagt.