Terug naar de startpagina van Lodgy

Dacia Lodgy

Alles over Terug naar de startpagina van Lodgy

Veiligheid

Uw veiligheid vóór alles. Dacia Lodgy plukt de vruchten van Renaults expertise op het vlak van veiligheid en kreeg een doeltreffende actieve en passieve veiligheidsuitrusting om u tijdens elke rit optimaal te beschermen.

ACTIEF

ABS met remhulpsysteem

Samen met het ABS-systeem, dat voorkomt dat de wielen blokkeren, zorgt het remhulpsysteem ervoor dat de wagen bij forse remmanoeuvres zijn traject aanhoudt en dat de remafstand tot het minimum wordt beperkt.

ESC

Het ESC-systeem (Electronic Stability Control), ook elektronische stabiliteitsregeling genoemd, is een actief antislipsysteem dat de auto onder controle helpt te houden.

Snelheidsbegrenzer en –regelaar

Met de snelheidsbegrenzer kan de bestuurder zelf een maximumsnelheid instellen voor de auto. Om hem te activeren, drukt hij op de toets ON onderaan de middenconsole en regelt hij de gewenste snelheid met de toets +/- op het stuur. Op het dashboard worden het pictogram van de snelheidsbegrenzer en de ingestelde snelheid weergegeven.

De snelheidsregelaar vereenvoudigt het rijden door een constante gekoze snelheid aan te houden. Deze « geregelde » snelheid is regelbaar vanaf 30km/u.

(naargelang versie)

PASSIEF

Driepuntsgordels voor en achter

In de hoogte verstelbare veiligheidsgordels voorin. (in optie en naargelang versie)

Passagiersairbag

Als u op de voorste passagierszetel een kinderzitje wenst te installeren, denk er dan aan om de passagiersairbag uit te schakelen. Het is misschien maar een heel simpele actie, maar het is cruciaal voor de veiligheid.

In de hoogte verstelbare hoofdsteunen voor en achter

Voor het comfort van alle passagiers zijn de hoofdsteunen in de hoogte verstelbaar.

Zijdelingse airbags voor borstkas in de voorzetels

Isofix-bevestigingssysteem voor kinderzitjes op de drie plaatsen van de tweede zetelrij