Terug naar de startpagina van Lodgy

Dacia Lodgy

Alles over Terug naar de startpagina van Lodgy

Motoren

 • De TCe 115, een motor van de nieuwste generatie

  Innovatief

  Lodgy TCe 115: de beste motortechnologie van de Renault Groep. Deze nieuwe 1,2-liter turbobenzinemotor met directe injectie, 4 cilinders en 16 kleppen verenigt prestaties en rijplezier met een laag verbruik en beperkte CO2 -uitstoot.

   

  Economisch en ecologisch

  Met de TCe 115 blijft de gebruikskost van Lodgy onder de controle. Het verbruik en de CO2 uitstoot blijven beperkt tot 5,5l/100 km en 124 g/km voor Lodgy 5 plaatsen (5,6 l/100 km en 128 g/km CO2 in de versie met 7 plaatsen)*. Om die prestaties te halen combineert de TCe 115-motor een geheel van doeltreffende en tegelijk betaalbare technologieën die allemaal zijn gericht op een beter energierendement en een lagere milieu-impact.

   

  Aangenaam om mee te rijden

  Rijplezier en genot voor alles! Met de TCe 115 beschikt Lodgy over een soepele, krachtige en dynamische motor met de nodige hernemings- en acceleratiecapaciteiten. Zijn koppel van 190 Nm wordt bereikt vanaf 2 000 t/min.

  Het motorlawaai wordt gedempt voor meer comfort en sereniteit en minder vermoeidheid.


  * Verbruik en emissies gehomologeerd volgens het toepasselijke reglement.

 • Een brede keuze aan motoren

  Lodgy is leverbaar met benzine- of dieselmotoren die in alle verkeersomstandigheden voldoen aan de behoeften van bestuurders, ongeacht het land.

   

  Er zijn twee benzinemotoren verkrijgbaar: de betrouwbare, beproefde en toegankelijke 1.6 MPI en de gloednieuwe TCe 115, de turbobenzinemotor met directe injectie die krachtiger is en een lage gebruikskost kan voorleggen.

   

  Aan dieselzijde zijn er twee versies van dezelfde 1.5 dCi motor (dCi 90 en dCi 110). Deze wordt internationaal geprezen om zijn betrouwbaarheid en prestaties.

   

  De kwaliteit en betrouwbaarheid van Dacia, die door de klanten en de pers worden bevestigd, maken deel uit van het DNA van Lodgy. Net als bij de andere leden van de Dacia-familie beschikken de motoren van Lodgy over technische oplossingen die hun waarde binnen de Renault Groep al hebben bewezen.