Terug naar de startpagina van Duster

Dacia Duster Duster

Introductie Terug naar de startpagina van Duster

Overschrijding

Op alle terreinen thuis.

Een echte terreinwagen

Duster, die werd ontworpen om alle terreinen te overwinnen, is een volwaardige 4x4 met reële overschrijdingscapaciteiten...
Dacia Duster is compact en opmerkelijk licht voor zijn afmetingen en kan daardoor prat gaan op een grote wendbaarheid die bijdraagt tot zijn terreinprestaties. De hogere rijhouding komt het zicht rondom ten goede.

Zijn zesversnellingsbak kreeg een korte eerste versnelling** (5,79 km/u bij 1 000 t/min) om op moeilijke terreinen te rijden, op een helling of met belasting te vertrekken en de wagen af te remmen tijdens afdalingen.

De echte troef

De 4x4-technologie van Dacia Duster steunt op de befaamde expertise van Nissan. Hij heeft er de Saharawoestijn mee overwonnen en eiste de drie treden van het podium op bij zijn deelname aan de Rallye Aicha des Gazelles (cross-overcategorie) in 2013!

Overwin elk terrein

Op wegen met een goede grip en snelwegen komt de 4x2-modus het best tot zijn recht. Het motorkoppel wordt dan verdeeld over de twee voorwielen om het brandstofverbruik te optimaliseren.

De “Auto”-modus verdeelt het koppel automatisch over de voor- en achteras, en dat op alle types van wegen en ongeacht de rijsnelheid en de gripomstandigheden. Zo geniet u steeds van het beste compromis tussen rijgedrag en grip.

Op moeilijke stukken en extreme, modderige of zanderige terreinen verdeelt de Lock-modus het motorkoppel over de vier wielen van de voor- en achteras om de overschrijdingscapaciteiten te optimaliseren. De motorsturing en het remgedrag worden dan aangepast aan 4x4-gebruik.

Hij kan pronken met een verhoogde bodemvrijheid van 21 cm* en aanzienlijke overschrijdingshoeken (29,3° voor de oprijhoek, 23° voor de overschrijdingshoek en 34,9° voor de afrijhoek) die hem reële 4x4-capaciteiten opleveren. Zijn structuur stelt hem van nature in staat om alle wegen en paden moeiteloos het hoofd te bieden. Met zijn intuïtieve 4x4-sturing past hij zich in alle veiligheid aan elke situatie aan.

Wat kan men nog meer verwachten van een 4x4?

*20,5 cm voor de 4x2-versies