Terug naar de startpagina van Dokker

Dacia Dokker

Alles over Terug naar de startpagina van Dokker

Dacia Dokker - Veiligheid - Dacia Belgiƫ

Veiligheid voor alles. De Dacia Dokker plukt de vruchten van Renaults expertise op het vlak van veiligheid en kreeg een doeltreffende actieve en passieve veiligheidsuitrusting om u tijdens elke rit maximaal te beschermen.

VEILIGHEID VOLGENS DACIA

ABS met remhulpsysteem

Samen met het ABS-systeem, dat voorkomt dat de wielen blokkeren, zorgt het remhulpsysteem ervoor dat de wagen bij forse remmanoeuvres zijn traject aanhoudt en dat de remafstand tot het minimum wordt beperkt.

ESP

Het ESP (Electronic Stability Program) (Electronic Stability Control Program), ook elektronische stabiliteitsregeling genoemd, is een actief antislipsysteem dat de auto onder controle helpt te houden.

Snelheidsbegrenzer en –regelaar

Met de snelheidsbegrenzer kan de bestuurder zelf een maximumsnelheid instellen voor de auto. Om hem te activeren, drukt hij op de toets ON onderaan de middenconsole en regelt hij de gewenste snelheid met de toets +/- op het stuur. Op het dashboard worden het pictogram van de snelheidsbegrenzer en de ingestelde snelheid weergegeven.

De snelheidsregelaar vereenvoudigt het rijden door een constante gekoze snelheid aan te houden. Deze « geregelde » snelheid is regelbaar vanaf 30km/u.

(naargelang versie)

PASSIEVE VEILIGHEID

Driepuntsveiligheidsgordels voor en achter

In de hoogte regelbare veiligheidsgordels vanaf het niveau Ambiance.

In de hoogte regelbare hoofdsteunen vooraan

Voor het comfort van alle passagiers zijn de hoofdsteunen in de hoogte regelbaar.

Passagiersairbag

Als u op de voorste passagierszetel een kinderzitje wenst te installeren, denk er dan aan om de passagiersairbag uit te schakelen. Een eenvoudig gebaar voor een maximale veiligheid.

Zijdelingse airbags borstkas in de voorzetels

Frontale bestuurdersairbag

Isofix-bevestigingssysteem voor kinderzitjes op de drie plaatsen van de achterbank