Terug naar de startpagina van Dokker Van

Dacia Dokker Van

Alles over Terug naar de startpagina van Dokker Van

Veiligheid

Veiligheid voor alles. De nieuwe Dacia Dokker Van plukt de vruchten van Renault expertise op het vlak van veiligheid en kreeg een doeltreffende actieve en passieve veiligheidsuitrusting om u tijdens elke rit maximaal te beschermen.

ACTIEVE VEILIGHEID

ABS met remhulpsysteem

Samen met het ABS-systeem, dat voorkomt dat de wielen blokkeren, zorgt het remhulpsysteem ervoor dat de wagen bij forse remmanoeuvres zijn traject aanhoudt en dat de remafstand tot het minimum wordt beperkt.

 

 

ESP

Het ESP-systeem (Electronic Stability Program), ook elektronische stabiliteitsregeling genoemd, is een actief antislipsysteem dat de auto onder controle helpt te houden.

Snelheidsbegrenzer en –regelaar

Met de snelheidsbegrenzer kan de bestuurder zelf een maximumsnelheid instellen voor de auto. Om hem te activeren, drukt hij op de toets ON onderaan de middenconsole en regelt hij de gewenste snelheid met de toets +/- op het stuur. Op het dashboard worden het pictogram van de snelheidsbegrenzer en de ingestelde snelheid weergegeven.

De snelheidsregelaar vereenvoudigt het rijden door een constante gekoze snelheid aan te houden. Deze « geregelde » snelheid is regelbaar vanaf 30km/u.

(naargelang versie)

PASSIEVE VEILIGHEID

Ceintures de sécurité avant 3 points

Ceintures réglables en hauteur (selon verion).

Driepuntsveiligheidsgordels voor- en achteraan

In de hoogte regelbare veiligheidsgordels (naargelang de versie).

Zijdelingse airbags borstkas in de voorzetels*

* Beschikbaar als optie

Frontale bestuurdersairbag