Forum

Maak uw keuze uit de volgende thema's.

Hieronder vindt u het antwoord op vaak gestelde vragen.

 • 1. Aankoop en onderhoud

  1.1 Een Dacia kopen

  Ik wil een Dacia kopen. Wat is de leveringstermijn gerekend vanaf de bestelling?

  De leveringstermijn is afhankelijk van het gekozen model en de specifieke gegevens van de bestelling. Uw concessiehouder beschikt over de nodige instrumenten om u de precieze leveringstermijn mee te delen voor het voertuig dat u hebt samengesteld.

  1.2. Commercieel Dacia net?

  Hoe vind ik de dichtstbijzijnde Dacia concessiehouder?

  De lijst met concessiehouders van Dacia is beschikbaar op deze site. U kunt een concessiehouder zoeken op basis van gemeente of postcode. Klik hier om de dichtstbijzijnde concessiehouder op te zoeken.

  1.3. Onderhoud en herstellingen

  Waar vind ik accessoires voor Sandero, Logan en Logan MCV?

  In de rubriek 'Accessoires' vindt u een reeks accessoires die beschikbaar zijn voor uw Dacia. Uw Dacia concessiehouder staat steeds tot uw dienst om u het volledige gamma accessoires voor uw Dacia voor te stellen. U vindt de dichtstbijzijnde concessiehouder met de zoekfunctie op deze site.

  Wat is het onderhoudsinterval?

  Voor een nauwkeurig antwoord op deze vraag verwijzen we u graag naar het Dacia net, dat steeds tot uw dienst staat voor informatie over dit onderwerp.

  1.4. Financiering

  Ik wil graag meer informatie over mijn Dacia financieringscontract. Tot wie moet ik me richten?

  U kunt hiervoor terecht bij uw Dacia concessiehouder. Hij staat steeds tot uw dienst om al uw vragen te beantwoorden. Uw concessiehouder kan u doorverwijzen naar onze financiële dochter om een offerte op maat op te maken.

   

  Ik beschik niet over persoonlijk kapitaal om een wagen aan te schaffen. Kunt u toch een financieringsvoorstel voor me uitwerken?

  Ja, Dacia biedt een uitgebreide waaier financieringsproducten. Het is dus mogelijk om een voertuig te kopen zonder eigen middelen. Uw concessiehouder zal samen met u onderzoeken welke oplossing voor u het meest geschikt is.

 • 2. Garantie

  Kan men de contractuele garantie van nieuwe Dacia modellen uitbreiden?

  De contractuele garantie voor nieuwe Dacia voertuigen bedraagt 36 maanden of 100 000 km* Met het contract Easylife kunt u die garantie tot 3 jaar maximaal en 100 000km uitbreiden.
  * de limiet die het eerst wordt bereikt

   

  2.2. Kan men de garantie op de auto overdragen?

  Ja. De eigendomsoverdracht van de wagen verandert niets aan de toepassingsvoorwaarden van de contractuele garantie voor nieuwe Dacia voertuigen.

 • 3. De verhoudingen tussen Renault en Dacia

  Wat zijn de voorwaarden van het akkoord tussen Renault en Dacia?

  Na een nauwe samenwerking sinds de jaren zeventig heeft de Renault groep met de overname van Dacia in 1999 zijn aanwezigheid op de groeimarkten aanzienlijk versterkt. Voortaan vormt Dacia de ontwikkelingspool van de Renault groep in Centraal- en Oost-Europa. Dacia wil moderne, robuuste en zuinige wagens bouwen.

  Progressieve overname van de controle

  Na bijna dertig jaar van samenwerking met Dacia, dat Renault-modellen bouwde in licentie, heeft de Renault groep zijn aandeel in het kapitaal van de Roemeense constructeur in 1999 opgedreven tot 51%. Die participatie werd geleidelijk aan verhoogd tot ze in 2004 99,3% bedroeg.

  Een volledig gemoderniseerd industrieel apparaat

  De Renault groep investeerde over vijf jaar 489 miljoen euro in de modernisering van Dacia: de fabriek van Pitesti voldoet aan de Renault normen, een radicale verbetering op het vlak van kwaliteit, personeelsopleiding, vernieuwing van het gamma, enz.
  Die investeringen hebben geleid tot de implementatie van nieuwe assemblagelijnen voor motoren en versnellingsbakken van Renault, tot de renovatie van gebouwen en tot de vernieuwing van het informaticamateriaal.

  Het Logan-project, een volledig nieuwe wagen ontwikkeld in het Technocentre, illustreert de perfecte samenwerking tussen Dacia en de technische teams van de groep.